پشت پرده ویدئوهای محبوب TikTok چه می گذرد؟

تیک تاک

تیک‌تاک، شبکه اجتماعی چینی محبوب که برای اشتراک‌گذاری موزیک‌ ویدئوهای کوتاه ۳ تا ۶۰ ثانیه‌ای استفاده می‌شود، در ماه‌های اخیر در بسیاری از کشورها از جمله ایران، سر و صدای زیادی به راه انداخته است. تا جایی که بسیاری افراد و دولت‌ها ازجاسوسی بودن برنامه تیک‌تاک خبر می‌دهند، در برخی کشورها از جمله هند و آمریکا فیلتر شده و حتی از لیست برنامه‌های Google Play نیز حذف شده است.

با وجود خبرهای منفی منتشر شده، این برنامه همچنان از محبوبیت بالایی در میان کاربران برخوردار است و همین موضوع سبب ساخت برنامه‌های مشابه بسیاری با عناوین مختلف در Google Play و سایر بازارهای عرضه اپلیکیشن‌های موبایلی شده که البته برخی از آنها برنامه‌های مخرب هستند.

یکی از این برنامه‌ها که توسط آزمایشگاه تحلیل بدافزار پادویش بررسی شده است، برنامه Tiktok v2 و از خانواده بدافزاری GoodNews است. این برنامه که خود را نسخه جدید و رفع فیلتر شده تیک تاک برای کشور هند معرفی می‌کند، پس از اجرا به سراغ دریافت مجوزهای خطرناک زیر می‌رود:

• دسترسی به لیست مخاطبین کاربر
• مجوز ارسال پیام کوتاه
• خواندن وضعیت گوشی
• دریافت موقعیت مکانی کاربر

از آنجایی که هدف اصلی این بدافزار و یا به طور کلی هر بدافزاری، گسترش میان کاربران و قربانی کردن تعداد افراد بیشتری است، این بدافزار پیامکی به مخاطبین قربانی می‌فرستد تا این چرخه مخرب را به شکل زیر ادامه دهد:

  1. دیگر قربانیان، پیامکی که حاوی لینک آلوده دانلود است را دریافت می‌کنند.
  2. به محض کلیک روی لینک آلوده، بدافزار دانلود می‌شود.
  3. قربانیان برنامه آلوده را روی گوشی هوشمند خود نصب می‌کنند.
  4. برنامه آلوده اجرا می‌شود و مجددا روال مخربی که در بالا توضیح داده شد شروع شده و به طور گسترده‌تری ادامه پیدا می‌کند.

برای پیشگیری از آلوده شدن گوشی، از دانلود و نصب برنامه از منابع و مارکت‌های موبایلی نامعتبر خودداری کنید و به هنگام نصب آنها، به مجوزهای درخواستی دقت کنید. آنتی ویروس پادویش، این بدافزار را شناسایی و از سیستم شما محافظت می‌کند. شما می‌توانید برای دیدن جزئیات فنی از تحلیل این بدافزار و روش مقابله و پاک‌سازی سیستم به اینجا مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *