افزایش میزان حملات سایبری در هفتههای اخیر نگرانیهای زیادی را در سراسر دنیا در پی داشته است که این حملات عمدتا از ترس عمومی ناشی از ویروس کرونا نشأت میگیرند. یکی از شایعترین آلودگیهای سایبری با موضوع ویروس کرونا در ایران، بدافزارهای اندرویدی هستند که با ادعای اطلاع رسانی در این زمینه اقدام به گسترش آلودگی مینمایند. این اپلیکیشنها عمدتا تبلیغ افزارها و تروجانهای بانکی هستند و به دنبال اطلاعات شخصی کاربران و یا نمایش تبلیغات هستند. در ادامه به نمونهای از بدافزارهای اندرویدی مشاهده شده توسط آزمایشگاه تحلیل بدافزار پادویش میپردازیم.
این برنامه که با نام “ضربان شمار + فشار” در بازارهای اندرویدی داخلی عرضه میشود، تنها برای سرگرمی کاربران تهیه شده است و نتایجی که نمایش داده میشود هیچگونه اعتبار پزشکی ندارند. اما متاسفانه برخی از افراد به نتایج آن اعتماد کرده و پایش سلامتی خود را براساس این دسته از برنامهها که تعدادشان هم کم نیست انجام میدهند. بدافزارهای اندرویدی با عناوین متفاوتی همچون دماسنج با اثر انگشت، قند خون خود را چک کنید!، فشار خون با اثر انگشت، دماسنج بدن با اثر انگشت و… بین افراد رد و بدل میشوند و هدف اصلی این دسته از اپلیکیشنها، نمایش تبلیغات به کاربر و کسب درآمد از این راه است.
در شروع برنامه کاربر میبایست انگشت خود را روی صفحه نگه دارد تا نتیجه ضربان قلب، فشارخون و استرسش محاسبه شود. در صورتی که نتیجه نمایش داده شده به کاربر نامعتبر و جعلی است و مقادیر کاملا تصادفی هستند و یا شامل عکسهایی است که از قبل در برنامه وجود دارند و برروی صفحه نمایش نمایان میشوند. دقت داشته باشید که برای دانلود اپلیکیشنهای مورد نیاز خود به منابع معتبر مانند گوگل پلی مراجعه کنید و فریب این نوع تبلیغات دروغین را نخورید.